Enzimai.lt

3-asis žingsnis. Maisto papildai. Vitaminai, mineralai ir enzimai

Jau XII a. sultono gydytojas Mozė Maimonidas sakė, kad nė viena liga, kurią galima išgydyti gera mityba, neturėtų būti gydoma kitaip. Tikra tiesa, tačiau šiandienos maiste dėl taršos ir apdirbimo nebėra tiek naudingų medžiagų, todėl šį trūkumą reikia kompensuoti. Papildomai gerkite vitaminus ir mineralus, kad mūsų organizme esantys enzimai turėtų visko gyvybiškai svarbiam darbui atlikti.

Maisto papildai reikalingi, nes:

– mes nebeturime laiko deramai maitintis,

– dėl prailginto galiojimo, apdirbimo, įvairių priedų, konservantų, dažiklių, skonio stipriklių ir pan. mūsų valgis tapo bevertis,

– kasdien patiriame vis daugiau fizinio ir emocinio streso, kuris išeikvoja gerai sveikatai palaikyti skirtus resursus.

Kartais išgirstu nuomonių ir nuogąstavimų, kad organizmas pripras prie nuolatinės pagalbos ir aptings… Mielieji, mūsų kepenys per dieną nudirba darbą didesnį nei visi „General Motors“ fabrikai visame pasaulyje ir susiduria su naujomis formomis įvairiausių cheminių junginių, kurių nebuvo vakar. Praktikuojantys jogą ar kitaip didinantys savo atsparumą gali turėti ir kitą poziciją šiuo klausimu, bet didžioji dalis dienas leidžia prie kompiuterių, užterštoje aplinkoje ar įtampoje. Nemanote, kad reikia sau padėti? Verčiau bijokime ne dėl pripratimo prie gėrio, o to, kad nuodijamės ir nesusimąstome, kad turi būti kitaip. Kaip sako mano mokytojas Česlovas Kulvis, per sveiku būti negalima. Drąsiai praturtinkit vitaminų ir mineralų bei enzimų atsargas. Mes sergame, nes organizmui pritrūksta resursų, jį nualiname.

Natūralios kilmės produktai greitai pasiekia organizmo ląsteles ir yra įsisavinami. Rinkdamiesi vitaminus, mineralus ir enzimus būtinai pasidomėkite jų kilme. Juk nepuolame prie altoriaus su pirmu sutiktuoju ir neperkame nevažiuojančio automobilio. Taip ir su visais papildais – organizmas įsisavina tik natųralios kilmės produktus. Sintetiniai pakaitalai tiesiog negali patekti į kraujo membranas ir bergždžiai apkrauna inkstus ir kepenis jų perrūšiavimu ir kažkam uždirba nemažus pinigus. Geriau mažiau, bet kokybiškiau.

Sėkmės renkantis ir stiprėjant!

P.S. Norintys sužinoti mano pasirinkimą, rašykit. Pasidalinsiu savo patirtimi, o skaitantiems anglų kalba apie sintetinių ir natūralių enzimų skirtumus informacija rasite čia.

 


Komentarų: 4
  1. Audra rašo: lapkričio 29, 201113:26

    Komentaras sveiki,
    gal galetumete patarti ar rekomenduoti kur isigyti enzimu preparatu i kuriu sudeti ieitu papainas, trypsinas ir chemo trypsinas. Buciau dekinga uz atsakyma.

  2. Dalia Birškė rašo: gruodžio 3, 201122:28

    Sveiki,
    Papainas, chymotrypsinas, trypsinas bei dar čia nepaminėti kiti enzimai yra proteolitiniai enzimai, kitaip proteazės. Pagrindiniame puslapyje dešiniame šone yra nuoroda į aukštos kokybės proteolitinius enzimus, kuriuos naudoju pati ir pažįstu žmones, kurie būtent šituos enzimus išsirinko jau prieš daug metų ir jų kokybe bei veiksmingumu neabejoja. Sėkmės.

  3. Audra rašo: vasario 4, 201219:09

    Komentaras
    aciu, ju atsisiunteme rekomenduotu enzimu. sakykite, o kokia butu terapine purezymo doze? Gal galima vartoti viena karta per diena, pvz.ryte?

  4. Dalia Birškė rašo: vasario 10, 201211:09

    Džiaugiuosi už jus. Neapsiriksite gerdami gamintojo nurodytą dozę, bet jei turite rimtesnių negalavimų, tai ją reikėtų padidinti. Niekas negali tiksliai pasakyti, kokios yra normos įvairiais atvejais. Teko skaityti mokslinių tyrimų apžvalgas, kur paskutinės vėžio stadijos ligoniams buvo duodama po keliasdešimt, net iki 100 kapsulių per dieną ir taip pasiekti geri rezultatai. Ko gero teks spręsti patiems. Galime susirašyti asmeniškai, papasakočiau apie savo dozavimą. Bet kokiu atveju, poveikį pajusite ne iš karto, nes čia ne antibiotikai, o natūralus produktas, kuris iš lėto, bet patikimai pradės veikti ne konkrečias jūsų ligas, bet absoliučiai visą organizmą ir imunitetą, ir taip padės stiprėti ir kovoti su sveikatos problemomis. Nepamirškite gerti į tuščią pilvą ir turėkite kantrybės. Sėkmės!

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, kad galėtumėte komentuoti